Show Lyrics


Heilig IJs - Connecties

Yo! De connecties, sommige ben ik verloren en sommige zijn nog steeds aanwezig. Op zich zijn het er nooit veel geweest, maar ik heb me steeds ingezet voor een stevige band want iemands rug hebben en iemand die mijn rug heeft is belangrijk voor me. Yo hoor me rijmen over de verloren connecties en die ik ervoor in de plaats heb gekregen, zo kwamen de Muis, Edelijs en ik elkaar een paar jaar geleden tegen en startten de crew called Heilig ijs. En hoewel Edelijs wegging, is hij nog steeds een homie. Vaak in de weekends we be- flippin' the microphones without stands- throwin' up the hands, ha! Een paar dope games erbij voor de snes of voor de sega-het is maar net waar we zijn. Bij de Muis of bij mij, in het midden van het land, of aan de oostkant of de westkant- leve de NS- want we komen overal, ondanks storingen, stakingen of vertragingen of verdwalingen. Of zoals die keer dat we op Hoog Catharijne moesten overnachten, weet je nog wel? -Ha! Zeker! Samen door moeilijkheden heen breken, een band smeden, ik zou het verklaren onder ede en in m'n gebeden, Godzijdank voor de connecties!
-Godzijdank voor de connecties, er is weinig zo belangrijk als echte vriendschap!

Vertel me; heb je echt iemand? Iemand om naar toe te gaan, iemand die je rug heeft en niet zomaar laat staan. Een echte vriend of vriendin in woord en in daad of het nou voor steun is, of voor wat goede raad. Een echte vriendschap, zo'n persoon waar je gewoonweg alles mee doorpraat. Zo'n vriendschap is als een muur, die moet je steen voor steen stevig opbouwen. En op den duur kan je elkaar voor 100% vertrouwen en verstaan. Dus neem nou maar van mij aan; echte vrienden zijn belangrijk, maar yo! Ik hoef niet populair te wezen, want dat zal me echt nix verder helplen in dit leven. Hm, ik heb liever vrienden die echt om me geven. Yo. Ik denk dat 'echt' een soort sleutelwoord zal zijn, want ik heb 'em nu al zeven keer gebruikt in deze rijm. Vriendschap is niet gelijk zoetsappig gekwijl en geslijm want zoete broodjes bakken kan je met iedereen om je heen, maar je hebt niet zomaar meteen echte vrienden.

Heilig ijs in het huis met een jam over de connecties, ik flex iets samen met de Muis- en ik ben de T.O.O.S.T.E.R. Geen ghetto-superster, maar een gewone ongewone MC van rond het blok, tjokvol tot aan de nok met een passie voor wat echt is en wat recht is, afkeer van dat wat slecht is, hekel aan wat fake is, nep is- Yo kijk 'es- wat ik bedoel is; een vette jam neerzetten doe ik nooit alleen- en net als een edelsteen heeft ook Heilig ijs licht nodig om te kunnen fonken! Dus nooit in het donker! En een edelsteen is ook niet alleen maar opgebouwd uit maar 1 element! Dus check het periodiek systeem van de hiphopelementen- Shout outs yo!