Show Lyrics


Heilig IJs - Straten vol woede

Het bloed van onschuldigen ligt op de straat, hulpelozen worden verkracht en gekraakt- het recht is krom en geweld is voor mijn ogen - waar ik ook kijk,de zwakke bezwijkt en de bron van tranen valt niet meer te drogen, UH! Botten gebroken, ribben doorstoken, onschuldige meiden gewoon dood-geschoten- De helden van Nederland getrapt en geraakt! Kreten geslaakt om niet gehoord te weer-kaatsen- De daders lopen rond met een keel als een open graf- hun straf ontlopen ze, hun vrijheid kopen ze, de straten stropen ze af- vreselijk laf-
Ze zinnen en loeren om kwaad te gaan uit voeren, zo stoer in wat ze doen, maar van binnen diep beroerd! Ziek in de kop door verziekte gedachten, vaak verteerd in het hoofd, het leven niet meer machtig- Yo- het is geen spel- het geweld dat je pleegt zal je weten te vinden- Als een hinderlaag, klaar voor jouw eigen leven! Als een boomerang keert het terug, ook al ben je nog zo vlug- bescherm je nek en ook je rug!
Of luister, want ik ken woorden van genezing- ongehoorde kracht die de hel in je hoofd kan verbrijzelen zodat het je niet meer kan gijzelen, wordt wijs, yo! Ga mee op reis, yo! Met Heilig ijs Yo!

Breuken, kneuzingen, uitgeslagen tanden. Blauwgemepte ogen en doorstoken ingewanden. Nee, ik heb het niet over vergelegen landen en over de ghettowijken van Amerika gaat dit evenmin. Nee, helaas is dit een ding over ons eigen Nederland. Want; heb je tegenwoordig met iemand een probleem, dan sla je hem toch effe het ziekenhuis in met z'n twintigen tegen een. Met loopt meteen op elkaar te hameren alsof er een-of-andere hoogbefaamde titel valt te behalen. Meerdere malen kleuren de tragische verhalen de straten rood. De een z'n dood, de ander z'n kick. Man, these guys are sick! Want kijk je iemand een ogenblik te lang aan, dan is dat genoeg reden om je totaal in elkaar te komen slaan. Maar dan wel met een groep, want anders durven ze niet goed. En dat is slim bekeken want onze wet pakt de groep niet goed aan, maar welk persoon heeft het dan gedaan? Het geweld blijft doorgaan.

Ik zeg nee tegen het geweld, zelfs in zijn kleinste vorm, want haat en nijd en jalouzie doen de mensheid de das om. Luister mee, want waarom gaan we door met op elkaar blijven meppen om je eigen onvrede- Yo, blijf jezelf niet zo neppen!!

De criminaliteit is een feit, heeft niks te maken met je nationaliteit. Maar juist de mentaliteit van de puberteit zit in je activiteit van de realiteit en dat maakt de jeugd en de overheid, onenigheid omdat zo de jongeren met hun leven smijt. En dat de rest in hun leven snijdt van negativiteit dat niet verslijt en dat maakt je voorbereid op de criminaliteit. Want je hebt geen kwaliteit van school of universiteit en zo raak je alles kwijt en je denkt; schijt aan deze tijd. En dat de burgersmentaliteit je bijt van verwijt van criminaliteit.